بسته نرم افزاری LAMP پیش نیازی برای نصب نرم افزار های تحت وب مبتنی بر لینوکس میباشد. توسعه دهندگان زبان برنامه نویسی PHP به خوبی با این بسته نرم افزاری آشنا هستند. برای آشنایی بیشتر لازم است بدانید که این کلمه مخفف چهار مفهوم Linux Apache MySQL PHP میباشد. در ادامه توضیح کوتاهی در مورد هر کدام از این مفاهیم ارائه خواهیم داد.
دستورات ابتدایی لینوکس در واقع دستورات اصلی لینوکس هستند. نه تنها کاربران تازه کار بلکه لینوکس کار های قدیمی نیز باید روی این دستورات اشراف کاملی داشته باشند. در این مطلب قصد داریم دستورات اولیه CentOS را به شما آموزش دهیم. سیستم عامل سنتوس و مخصوصا توزیع هفتم آن یکی از بهترین و پایدارترین توزیع های لینوکس میباشد. به همین سبب از سنتوس ۷ به عنوان پلتفرم بسیاری از نرم افزار های مبتنی بر لینوکس استفاده میشود.
بیگ بلو باتن (یا BigBlueButton) یک نرم افزار مبتنی بر لینوکس برای راه اندازی سمینار های تحت وب میباشد. این نرم افزار مدت هاست که میزبان جلسات آنلاین کاری و دوستانه میباشد. کار با بیگ بلو باتن نسبت به سایر نرم افزار های راه اندازی وبینار راحت تر بوده و اتصال پایدار تری را برای کاربران به ارمغان می آورد. همچنین درصد زیادی از کلاس های درسی و دانشگاه ها از طریق بیگ بلو باتن برگزار میشوند.
دراین آموزش خواهید آموخت تا به سادگی وارد کردن چند خط دستور، نصب کنترل پنل DirectaAdmin را به انجام برسانید. اگرچه عنوان مقاله نصب کنترل پنل دایرکت ادمین در CentOS 7 میباشد، اما قرار است نصب این کنترل پنل را روی انواع توزیع های لینوکس به شما کاربران گرامی آموزش دهیم. با این وجود در نظر داشته باشید که پایدار ترین حالت دایرکت ادمین را زمانی تجربه خواهید کرد که آن را روی CentOS-7-1708 نصب کنید. در غیر این صورت صرف نظر از اینکه چه میزان منابع سخت افزاری برای سرور خود درنظر گرفته باشید، با قطعی های مکرر روبرو خواهید شد.
به عنوان یکی از بهترین و محبوبترین کنترلپنلهای میزبانی وب میتوان به cPanel اشاره کرد. سی پنل یک نرم افزار تحتوب مبتنی بر لینوکس میباشد که با ایجاد یک رابط کاربری بین کاربر و هاست، کار با هاست را برای کاربر آسان میسازد. سهولت کار با سیپنل و فضای کاربر پسند آن باعث شده تا اکثر ارائه دهندگان هاست، کنترلپنلهای رایگان از جمله CWP ، CyberPanel و … را رها کرده و به این کنترل پنل پولی روی آورند.
این روز ها مسئله مهمی که برای صاحبان وبسایت ها، شرکت های هاستینگ و توسعه دهندگان وبسایت به وجود آمده و تقریبا مسئله بسیار مهمی هم میباشد، انتخاب کنترل پنل مناسب برای مدیریت وبسایت است. در این مقاله شما را با کنترل پنل CyberPanel آشنا خواهیم کرد که کنترل پنلی رایگان بوده و تمام استاندارد های یک کنترل پنل خوب در آن رعایت شده است. CyberPanel دارای فضایی کاملا کاربر پسند بوده و هنگام کار با آن با پیچیدگی خاصی مواجه نخواهید شد.
در این مقاله قصد داریم تا نصب کنترل پنل رایگان CWP را به شما کاربران گرامی آموزش دهیم. قبل از شروع مراحل نصب لازم است بدانید که این شرکت در ابتدا فعالیت خود را با نام تجاری CentOS Web Panel آغاز کرده و اکنون نام آن به Control Web Panel تغییر یافته است. این کنترل پنل بسیار سبک میباشد که این ویژگی در کنار رایگان بودن آن، محبوبیتش را دو چندان کرده است. CWP تمامی پکیج های مورد نیاز مانند HTTP Server، PHP، Database Server، Mail Server و غیره که برای میزبانی وب سایت نیاز می باشند را به صورت خودکار نصب می کند و در پنل خود امکان مدیریت آن ها را می دهد.
دامنه یا Domain در واقع آدرسی است که باید برای ورود به یک وبسایت مشخص آنرا در مرورگرتان وارد کنید. (در کشور ما افراد از اصطلاح دامِین یا دومِین نیز برای این مفهوم استفاده میکنند.) به عنوان مثال، google.com و یا zoip.ir از نمونه نام های دامنه میباشد. هنگام انتخاب نام دامنه باید توجه داشته باشید که نامی رند و کوتاه انتخاب کنید. زیرا این نام قرار است آدرس کسب و کار شما در فضای اینترنت باشد پس هرچقدر این نام کوتاهتر و به خاطر سپردن آن برای مخاطب راحتتر باشد، برای شما بهتر است.
در پاسخ به سوال لایسنس چیست باید بگوییم که License در لغت به معنی پروانه و در دنیای كامپيوتر به معنی جواز استفاده از يك نرم افزار ميباشد. این اواخر با پیشرفت دنیای اینترنت، اسکریپت ها و نرم افزار های گوناگونی جهت برآوردن نیاز کاربران ایجاد شده است. یکی از عوامل مهمی که امنیت یک سیستم عامل، نرم افزار یا اسکریپت را کامل میکند وجود لایسنس میباشد. لایسنس ها از طرف نویسنده یا توسعه دهنده نرم افزار مورد نظر صادر میشوند.
با پیشرفت روز افزون دنیا در زمینه آی تی، کلمه server از زبان های بیشتری شنیده میشود. ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال به وجود آید که “سرور چیست؟” در پاسخ به این سوال باید بگوییم معنای لغوی سرور سرویس دهنده یا خدمات دهنده میباشد. ممکن است بسیاری از افراد با شنیدن کلمه سرور، در ذهن خود سالنی مانند دیتاسنتر که در آن دو ردیف قفسه پر از سرور چیده شده است را تصور کنند. اما باید بگوییم چنین نیست و سرور در اصل فقط یک کامپیوتر قوی یا اَبَر کامپیوتر میباشد.